Roel Thewessen Photography | black | logo | hi-res

Veelgestelde vragen

ALGEMENE VRAGEN

Als de fotoshoot niet in de fotostudio plaatsvindt, kun je zelf een binnen of buiten locatie naar keuze aangeven. Een weiland, bos, heide, strand of stal, alles is mogelijk. Als je zelf geen geschikte plek kent, denk ik graag met je mee. 

Bij het fotograferen van paarden is het mogelijk dat je geen vervoer hebt om je paard te vervoeren. Ik kom dan naar je toe en op locatie zoeken we de mooiste fotogenieke plekken bij en om de stal. 

Het beste is, indien mogelijk, drie tot vier weken voor een gewenste fotoshoot contact met mij op te nemen. De drukte verschilt per seizoen. Vaak is het rustiger in de wintermaanden en kan het in het voorjaar en zomer erg druk zijn. 

Als je al ruim van te voren weet dat je een fotoshoot wilt boeken, adviseer ik je om vrijblijvend contact met me op te nemen. Dan kunnen we je wensen bespreken en een datum vastleggen.

Ben je met spoed op zoek naar een fotograaf? Bel me op 06 11 32 58 56 om te kijken wat op korte termijn mogelijk is.

Alle dieren kunnen door mij gefotografeerd worden. Ruim voor de shoot worden je wensen besproken en de mogelijkheden bekeken.

Op de pagina FOTOSHOOTS vind je de verschillende mogelijkheden en de kosten. 

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief reiskosten. (€0,25 per kilometer vanaf 6191 JZ, eerste 10 kilometer geen reiskosten).

Neem gerust contact met me op als je jouw wensen niet terug vindt in de pakketten. Stuur me jouw ideeën om een vrijblijvend voorstel van mij te ontvangen. 

Ook voor een bedrijfsmatige shoot kun je vrijblijvend contact met opnemen.

De foto’s op web-formaat zijn 1080 x 720 pixels groot en zijn voorzien van mijn logo. Deze foto’s zijn bedoeld om te delen op social media. Deze bestanden kunnen niet worden afgedrukt, daar zijn ze te klein voor. 

De grote fotobestanden worden geleverd zonder mijn logo. De bestanden op hoge resolutie zijn minimaal 2000 x 3000 pixels en kunnen worden afgedrukt tot een grootte van 20 x 30 cm. Deze foto’s kunnen ook gebruikt worden om een fotoboek te maken of te laten drukken op canvas voor aan de muur. Ondanks de afwezigheid van mijn watermerk op de foto blijft het auteursrecht van de foto van mij. Je koopt dus niet het recht om de foto door te verkopen of anders te gebruiken dan privé.

Alle pakketten die worden beschreven op deze website zijn bedoeld voor particulieren en privégebruik.

Bent u opzoek naar een passende oplossing voor uw bedrijf of organisatie kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen. We zoeken dan samen naar de mogelijkheden over de invulling van de opdracht.  

Het is praktisch onmogelijk om alle fotobestanden te bewaren en om hier back-ups van te maken. Foto’s worden minimaal vier weken lang bewaard en kunnen binnen deze periode nabesteld worden. Daarna kan ik niet garanderen dat de foto’s nog beschikbaar zijn.

Ik adviseer dan ook om geleverde fotobestanden goed te bewaren op minstens twee plekken, bijvoorbeeld op je computer, externe harde schijf of in de cloud.   

VOOR DE SHOOT

Om het mooiste resultaat te krijgen tijdens de shoot adviseer ik om het paard zorgvuldig schoon te maken  (bij voorkeur gewassen en gedroogd). Manen en staart goed doorgekamd. Manen spray en hoefvet kunnen worden gebruikt. je bepaalt zelf of de manen worden ingevlochten of dat er bloemstukken worden gebruikt voor het lange haar. Afhankelijk van de smaak en het ras van het paard kunnen de oog- en mondgebieden met olie worden benadrukt.

De lederen uitrusting die tijdens de shoot wordt gebruikt, moet worden voorbereid en moet schoon en gepolijst zijn. Evenzo de tanden en zilveren versieringen. Controleer of de teugels passen bij het hoofdstel. Touwen en halster, evenals verbanden en zadeldek moeten qua kleur op elkaar en op de kleur van de vacht zijn afgestemd.

Voor bewegende foto’s raad ik een goed omheinde paddock aan van ongeveer 50 x 50 meter met middelhoog gras of wilde bloemen. Bovendien zijn er minstens 2 helpers die ervaring hebben met paarden nodig om het paard in goede richting te laten lopen voor de vrijlopende foto’s.

Om het mooiste resultaat te krijgen tijdens de shoot adviseer ik dat je huisdier schoon is. Bij voorkeur gewassen en geborsteld, dit geldt vooral voor langharige honden en katten. Bij portretfoto’s is een zekere basisgehoorzaamheid zoals zitten, staan of blijven handig, maar niet absoluut noodzakelijk. Om  een bewegende hond op beeld vast te leggen fotografeer ik het liefst op een omheind terrein.

Als de hond een halsband moet dragen, moet deze discreet zijn en passen bij de kleur van de vacht van de hond. Een andere persoon die kan helpen, maakt het gemakkelijker om de hond te sturen tijdens de shoot.

De hond mag niet direct voor de afspraak gevoerd worden, zo reageert hij beter op beloningen. Vergeet niet om genoeg lekkers, vers water en zijn favoriete speelgoed in te pakken voor de afspraak.

Als je zelf op de foto gaat, zorg er dan voor dat je kleding draagt zonder al te drukke printjes. Dit kan namelijk erg afleiden in een foto. Bij de studio is een make-up tafel beschikbaar voor het bijwerken van je make-up en haren. Als je als groep op de foto gaat, hou dan rekening met elkaars kledingkeuze. Het kan leuk zijn als iedereen hetzelfde kleurenpalet aanhoudt. 

Bij foto’s met (kleine) kinderen of baby’s worden meestal accessoires gebruikt zoals een dekentje. Deze kun je zelf meenemen of worden door mij verzorgd. Dit wordt voor de shoot samen afgestemd.  

In de studio zijn huisdieren altijd aangelijnd voor en na de shoot en is het belangrijk om mijn instructies goed op te volgen.

Een glanzend mooie auto of motor zorgt voor het beste resultaat. Er is een carwash gelegen aan de studio waar je voertuig gewassen kan worden, zowel van binnen als van buiten. Zorg ervoor dat bij interieurfoto’s de auto leeg en opgeruimd is. In overleg is een haal- en brengservice mogelijk.

TIJDENS DE FOTOSHOOT

In principe is alles mogelijk tijdens een fotoshoot. Afhankelijk of een shoot in de studio of buiten zal plaatsvinden en of er al dan niet dieren bij zijn. je wensen worden vooraf duidelijk besproken, zodat maatwerk geleverd kan worden. 

Afhankelijk van het gekozen pakket, duurt een fotoshoot gemiddeld een uur. Bij uitzondering kan deze ook langer duren. 

De duur van de shoot is erg afhankelijk van de soort foto’s die gemaakt dienen te worden. Houd er rekening mee, dat als u foto’s laat maken van uw huisdier of paard, we erg afhankelijk zijn van de gemoedstoestand van het dier. Dieren hebben een spanningsboog, hier wordt rekening mee gehouden zodat ze op hun gemak zijn en ik de mooiste foto’s kan realiseren. Als het dier duidelijk laat merken geen zin meer te hebben in de shoot dan wordt dat gerespecteerd en stoppen we. Indien er nog niet voldoende beeldmateriaal aanwezig is, maken we een nieuwe afspraak op een later moment.

Het is geen enkel probleem om iemand mee te nemen naar je shoot.

Bij dierenshoots adviseer ik om iemand mee te nemen, het is ontzettend handig als er iemand bij is die mee sturing kan geven aan je huisdier en zeker bij je paard. Bij een paardenshoot heb ik het liefste geen grote groep mensen erbij die goedbedoelde aanwijzingen staan te geven. Paarden raken erdoor gespannen en reageren vaak minder makkelijk. Daarom wil ik je vragen bij een dergelijke shoot maximaal twee of drie andere mensen mee te brengen naast jezelf. 

Als we te maken krijgen met regen, onweer of storm dan verzetten we in overleg de fotoshoot. Bij buitenshoots worden er twee data gepland zodat als er regen op de eerste geplande dag wordt voorspeld, we door kunnen schuiven naar de tweede datum. 

Om mooie foto’s te maken is het niet noodzakelijk om een felblauwe lucht te hebben. Ik zal met mijn ervaring en expertise aangeven of de lichtomstandigheden goed zijn om de mooiste foto’s buiten te maken. 

Tijdens een shoot doe je vooral wat jij wilt, jij moet je fijn en comfortabel voelen in de kleding die je draagt.

Als tip wil ik wel meegeven uit te kijken met drukke patronen of streepjes op de kleding. Deze leiden erg af op een foto. Rustige aardtonen en pasteltinten zijn erg geschikt voor foto’s. Volledig zwarte kleding geeft weinig contrast en is daarom minder mooi op foto’s.

Ja dat mag. Als je niet op de foto wilt is dit absoluut geen probleem. Wil je wel op de foto, maar ben je onzeker? Laat dit je vooral niet tegenhouden om mee op de foto te gaan. Samen gaan we kijken hoe we jou op je gemak krijgen voor de camera. 

Extra foto’s met jou op de foto erbij is voor mij dus geen probleem. Aangezien je zelf de foto’s selecteert kun je zelf beslissen of je ze achteraf leuk vindt of niet.

NA DE FOTOSHOOT

Afhankelijk van het gekozen pakket of de gemaakte afspraken, ontvang je binnen het tijdsbestek een ruime selectie van de gemaakte foto’s. Hier kun je zelf je eigen foto’s of afdrukken uit kiezen.

Na het doorgeven van jouw uitgekozen foto’s duurt het zeven dagen (tenzij anders afgesproken) voordat ik de bewerkte foto’s digitaal opstuur. Heb je afdrukken besteld? Dan kunnen de bestelde fotoprints na zeven dagen (tenzij anders afgesproken) opgehaald worden in Beek. Of deze worden per post zorgvuldig verstuurd.

Worden er meer foto’s besteld dan in het pakket, kan het zijn dat ik meer tijd nodig heb om te bewerken, uiteindelijk wil ik je de beste kwaliteit foto’s afleveren. Uiteraard gebeurt dit in goed overleg.

Het kan zijn dat je foto’s door omstandigheden haast hebben of dat je een bepaalde foto eerder nodig hebt, geef dit dan gerust bij mij aan en dan proberen we in overleg de deadline naar voren te schuiven.

 

Binnen de afgesproken termijn kun je je foto’s digitaal inzien. Dit kan variëren van 50 tot 200 foto’s. Op een gepersonaliseerde webpagina kun je aangeven welke foto’s je graag wilt bestellen en welke je graag afgedrukt wilt hebben. De link voor deze pagina krijg je van mij per mail toegestuurd. 

Klik HIER om prijzen te bekijken van digitale bestanden en van afdrukken op verschillende soorten papier.

Afdrukken tot A2 wordt in eigen beheer gedrukt, grotere afdrukken gaan via vaklabs die de hoogste kwaliteit garanderen in afdruk en afwerking. Deze afdrukken zijn maatwerk, evenals afdrukken op bijzondere materialen. Hier is geen standaard prijslijst voor. Wil je na afloop van een shoot een foto als kunstwerk aan de muur, help ik je hier graag verder mee. 

Omdat het ene bestand bedoeld is om te delen via sociale media en het andere bestand om af te drukken voor privégebruik. 

De foto’s op web-formaat zijn 1080 x 720 pixels groot en zijn voorzien van mijn logo. Deze foto’s zijn bedoeld om te delen op social media. Deze bestanden kunnen niet worden afgedrukt, daar zijn ze te klein voor. 

De grote fotobestanden worden geleverd zonder mijn logo. De bestanden op hoge resolutie zijn minimaal 2000 x 3000 pixels en kunnen worden afgedrukt tot een grootte van 20 x 30 cm. Deze foto’s kunnen ook gebruikt worden om een fotoboek te maken of te laten drukken op canvas voor aan de muur. Ondanks de afwezigheid van mijn watermerk op de foto blijft het auteursrecht van de foto van mij. Je koopt dus niet het recht om de foto door te verkopen of anders te gebruiken dan privé.

In eerste instantie worden er twee foto’s volledig bewerkt en naar je opgestuurd als voorproefje. En om te delen op je sociale media of om te gebruiken als screensaver op je telefoon. De overige foto’s worden uiteraard ook bewerkt maar worden geoptimaliseerd naar wens nadat deze geselecteerd zijn door jou.

Ik zoek zelf twee foto’s uit om volledig na te bewerken, andere foto’s worden verder nabewerkt nadat deze besteld zijn. Het is onmogelijk om alle voorgeselecteerde foto’s volledig op voorhand te bewerken.

Als je voorkeuren hebt voor de bewerking van de foto’s bijvoorbeeld in zwart wit, of als een andere manier van bewerken jou zeer aanspreekt, kan dit in overleg. 

Wat jammer! Mijn streven is om foto’s af te leveren die het “wow!” gevoel geven. Het verloop van een fotoshoot, zeker met dieren en kleine kinderen is afhankelijk van verschillende omstandigheden. Mochten de resultaten daarom niet zijn wat je had verwacht, vraag ik je om contact met mij hierover op te nemen. Ik wil jou als klant graag blij maken met mijn eindproduct en overleg daarom graag om samen tot een oplossing te komen.